Счетоводни услуги

Професионално счетоводно обслужване
Довери се на експертизата на опитни счетоводители с над 20 годишен опит във финансовото обслужване на бизнеса.
 
Ние вече сме помислили за теб! Не работим с фиксирани цени и се съобразяваме изцяло със спецификата на бизнеса и клиента.
 
Грабни 1 месец БЕЗПЛАТНО счетоводно обслужване в Гери Консулт, за да се убедиш сам – свържи се с нас днес!
Професионално счетовоство
Ние ще ви подкрепим! Ако сега стартирате дейността си, ние ще Ви осигурим 1 месец безплатно счетоводно консултиране!
Сега започвате или вече сте стартирали? При нас всичко се взима под внимание, за да са доволни клиентите ни.
До момента сме обработили над 100 проверки от НАП и в резултат не е последвала НИТО ЕДНА санкция!
Счетоводство на фирми

Колко струват счетоводните услуги?

Сега стартираш?

Ако сега стартирате ваш бизнес, то ние ще предоставим един месец безплатно счетоводно обслужване, за да можем заедно да разберем какви са спецификите на вашият бизнес и да договорим справедлива цена.

1 Месец безплатно счетоводство

Не работим с фиксирани цени, защото се съобразяваме със спецификите на всеки клиент. Затова Ви предлагаме първият месец при нас да е БЕЗПЛАТЕН за Вас.

Вече си стартирал?

Ако пък вече имате действащ бизнес и вече ползвате счетоводни услуги, то ние ще се съобразим с разхода, който имате до момента за счетоводство.

Знаете ли, че 70% от фирмите се провалят до 5-та година от започване на бизнес? При нас този процент е 40%, тъй като освен счетоводни услуги споделяме нашият предприемачески опит и съвети с нашите клиенти.

За над 27 години в бизнеса нямаме нито един акт за глоба от НАП на наши клиенти!

Предимствата да работиш с Гери Консулт

Доволен клиент, който работи с Geco.bg

Какво казват нашите клиенти за нас?

Pavka IvanovPavka Ivanov
22:29 06 Dec 21
За пореден път се свързвам с Гери консулт за сложен казус. Служителката се справи за отрицателно време. Няма какво друго да напиша - възхитена съм от начина по който работи. Препоръчвам кантората!
Lubo AtanasovLubo Atanasov
10:06 28 Nov 21
Винаги са успявали да ми помогнат, независимо колко трудна е била задачата. Изключително приятно изненадан съм от начина по който си вършат работата и желанието с което го правят. Бих препоръчал фирмата на всеки.
От доста време работим с Гери консулт и мога да кажа само суперлативи. Изключително коректни професионалисти на които може да се довериш независимо колко заплетен казус имашБлагодаря за добре свършената работа!
От три години работя с Гери Консулт и мога да кажа само положителни неща. Тази фирма може да бъде еталон и пример за всички останали за начина по който се държат с клиентите си. Истинско удоволствие е да се работи с тях. Решават всякакви проблеми в тяхната област без никакво затруднение.
Истински професионалисти, които поставят нуждите на клиента на първо място. Отделиха ми достатъчно време и въпреки, че не предложиха най-ниската цена за счетоводно обслужване се спрях на тях тъй като ми вдъхнаха доверие и вече над 1 години не са ме разочаровали - помагат ми да си следя рентабилността на бизнеса и ми дават безценни съвети
js_loader

Оставете го на нас!

Време е да започнете да мислите за развитие, нови идеи и прогрес в личен план. Счетоводството Ви е в правилните ръце и няма нужда да губите време!

Защо е важно счетоводството?

Без значение дали сте регистрирали вашата фирма или тепърва ви предстои регистрация на фирма, неразделен аспект от вашата дейност е счетоводството и счетоводното обслужване на всяка компания. 

Според българското законодателство, всяка юридическо лице е задължено да поддържа прозрачна и прецизна счетоводна отчетност. Това изисква стриктно спазване на различни законови регулации и стандарти, както и поддържане на документация и отчетност.

С това се изправят пред важен избор предприемачите: да наемат специализиран професионалист, такъв като счетоводител, или да използват услугите на външни счетоводни компании, които са създадени специално за тази цел.

Съвети за стартиращи, микро/малки предприятия

За собствениците на малки, микро и/или стартиращи фирми, най-икономически рентабилният подход обикновено е да използват външни счетоводни услуги, тъй като това е значително по-евтино от наемането на собствен счетоводител.

Поради тази причина, бизнес собствениците обикновено предпочитат да доверят отговорността за счетоводното обслужване на външни специализирани компании, отколкото да инвестират в обучение на свои служители или наемане на собствени счетоводители.

Счетоводните фирми обикновено работят с два основни модела за ценообразуване. 

 1. Първият е месечен абонамент, при който се плаща фиксирана или променлива сума, предварително определена по определени критерии. 
 2. Вторият метод е плащане за еднократно за годишно финансово приключване и подаване на отчети в НСИ, НАП и Търговски регистър, известно още като годишно счетоводно приключване или плащане само за определени, изпълнени еднократно счетоводни услуги.*

* Тук правим уточнение, че вторият модел е приложим за фирми с изключително нисък документооборот и е свързан с поемане на част от ежемесечните отговорности на счетоводителите като подаване на информация за осигуряването от страна на собственика.

В интернет могат да бъдат намерени разнообразие от счетоводни фирми, които предлагат своите услуги. 

Въпреки това, откриването на подходящата и надеждна счетоводна фирма може да е особено трудоемко. Рискът да се сблъскате с некомпетентни счетоводители, които могат да навредят на вашия бизнес, е висок. Именно поради тази причина, изборът на подходящ счетоводен партньор трябва да бъде направен внимателно и да го обмислите добре.

Кои са факторите, които влияят на цената на счетоводството?

Изчисляване на цената за счетоводство

Често бизнесмените се питат “кои са факторите, по които се определя цената на счетоводството?”. Ние от Гери Консулт направихме списък с фактори, които оказват най-сериозно влияние върху ценообразуването на счетоводни услуги в България:

 • Ще бъде ли регистрирана фирмата по ДДС или не? Цената за счетоводно обслужване на фирма, която не е регистрирана по ДДС обикновено е по-ниска, в сравнение с фирма регистрирана по ДДС, тъй като ДДС регистрацията изисква месечно отчитане към НАП.
 • Какъв е предмета на дейност на фирмата и в каква сфера е дейността? Търговия, услуги, производство, строителство, онлайн търговия с продажби в САЩ, ЕС и др.
 • Само в България ли ще се осъществява дейността или и в ЕС или САЩ и трети страни?
 • Брой служители, които са назначени на трудов договор
 • С колко обекта разполага фирмата – магазини, склад, офис и по какъв начин приема плащания – в брой, по банков път, с пос терминал – присъствено или неприсъствено
 • Кой ще издава фактури – от счетоводната компания или собственик/служител на фирмата? Как се издават фактурите – ръчно от кочан или чрез софтуер с интеграция за експорт към счетоводните системи?
 • Ще поддържа ли фирмата детайлна отчетност за наличните стоки / материали или това ще бъде ангажимент на счетоводната компания?
 • Колко банкови сметки има дружеството открити? Само в български банки или ще се ползват финтех приложения като Revolut, Paysera и Wise /тези сметки изискват тримесечно отчитане и първоначално регистриране в БНБ/ ?

Всички тези компоненти участват в ценообразуването и формирането на крайната цена за предлаганите от нас счетоводни услуги. Поради наличието на толкова много компоненти, не разполагаме с калкулатор, който след въвеждане на необходимата информация би могло да бъде изчислено колко би била нашата тарифа за счетоводно обслужване на дадена фирма.

Цените, които предлагаме са съобразени със спецификата на всеки един бизнес и етап от развитие, в който се намира. Свържете с нас, за да обсъдим детайлите на вашият бизнес и да изготвим оферта съобразена с тях.

Оставете го на нас!

Време е да започнете да мислите за развитие, нови идеи и прогрес в личен план. Счетоводството Ви е в правилните ръце и няма нужда да губите време!

Защо Гери Консулт – Geco.bg?

Опита ни е над 30 годишен и освен в областта на счетоводните услуги, се простира и в стартирането и продажбата на онлайн магазини, инвестиции на финансовите пазари и в различни класове активи.

 1. Анализ и оценка на рентабилността на бизнеса – анализ на приходи, брутна и нетна печалба, ефективност на стокови групи.
 2. Финансово и данъчно планиране и оптимизиране на печалбата.
 3. Ефективност на маркетинговите канали и възможности за оптимизации
 4. Трансформация на физически бизнес и присъствие онлайн.

Ние се гордеем с дълготрайните отношения, които сме изградили с нашите клиенти, и сме посветени на успеха им.

Всяко едно юридическо лице трябва да има счетоводна отчетност, по законите на Република България.

Собствениците на стартиращи и малки бизнеси е по-рентабилно (финансово) да използват външни услуги, вместо да наемат вътрешен счетоводител.

Част от факторите, които влияят на ценообразуването са: вид на дейността, вид на дружеството, регистрацията по ЗДДС, брой служители, брой документи и други.