Как да заредим сметка в Paysera и да направим трансфер към Mintos?

Тласкан от желанието да съм полезен на по-голям кръг от хора, освен от моите познати и приятели, реших да напиша кратко практическо ръководство Как да преведем средства в Paysera и впоследствие да захраним сметката си в Mintos. Виждам, че все повече потребители на групите в социалните мрежи проявяват интерес, и затова се надявам следващите редове да са полезни за вас, както и да успеете да се възползвате от възможностите, които p2p платформите предлагат засега.

1. Регистрация в Paysera – става бързо и лесно, след като посетите портала и се регистрирате и попълните информация за вашите имена, имейл адрес, телефон и изберете дали сметката е лична или фирмена. Предполагам, че 99% от случаите това са регистрации като ФЛ, затова разглеждам само тях. Може да направите регистрацията през десктоп/лаптоп или като изтеглите приложенията за телефон.

2. След регистрацията в Paysera ще трябва да потвърдите самоличността си или поне преди 6 месеца, когато се регистрирах аз имаше подобна процедура. Изпратих на платформата снимка или т.нар.селфи, което стои като снимка на профила ми. В допълнение изпратих снимана лицевата и задната част на личната си карта. Предполагам, че това се прави заради AML Anti-money laundering policy или мерки против пране на пари. Два пъти пращах снимки, защото първият път не бяха добре видими. Времето, което отне беше 2 работни дни, за да получа потвърждение.

3. Когато вече сте получили потвърждение от Support екипа, че сметката е потвърдена, може да изгледате следващото видео, което дава лесни указания как да направите превод от ваша сметка в българска банка – която и да е, до сметка на Paysera открита също в българска банка.

N.B. – От 25.09.2019 Paysera представи BG IBAN за всеки клиент, което прави превода към сметката ви в Пейсера още по-лесен, отколкото беше до момента. Просто правите между банков превод или вътрешно банков /ако сметката ви е в Пощенска банка/. Това означава, че обикновено в рамките на работния ден ще можете да захраните сметката си.

4. След като вече успешно сте захранили сметката си в Paysera с български лева, то е време да направите обмен на валута от платформата – да продадете вашите левове за съответната сума евро, за да захраните сметката си в Mintos. Ако пък все още не сте направили регистрация в Mintos може да използвате този линк тук –  и да получите до 0.75% бонус, максимум 250 евро за инвестираната от Вас сума, считано от деня на първия депозит до 90-ия ден. Периодите на които Mintos засича и изчислява бонуса е при достигане на 30, 60 и 90 дни от първоначалния депозит.

5. След като изберете менюто Обмен на валута, ще бъдете помолени да потвърдите избора си, като изберете дали да получите код за потвърждение на SMS или e-mail, който сте посочили при регистрацията. Така ще продължите към менюто, където ще продадете сумата от сметката си в лв., и ще закупите евро по курс предложен от платформата.

N.B. Имайте предвид, че в сметката Ви може да остане салдо от 0.01лв., и ще обмените сумата, която сте захранили минус тези 0.01лв. Тази разлика се получава понякога от превалутирането и закръглянето с точност. При следващо захранване отидете на Обмяна на валута, и изберете да продадете всички налични лева за избраната от Вас валута.

6. В тази стъпка вече избирате от менюто на Paysera Преводи → Банков превод. Тогава ще е необходимо да попълните детайлите на Mintos и НАЙ-Важното – в полето Основание напишете вашият инвеститорски номер, за да може при получен превод Mintos да завери сметката ви. Можете да изгледате кратко видео от 30 секунди, от което се виждат тези детайли.

Ето и снимка как изглеждат детайлите за банковата сметка на Mintos

N.B. За да ви е лесно занапред да не въвеждате данните ръчно всеки път, то може да запишете шаблона с име Mintos например. Така в бъдеще само ще избирате този шаблон и цялата информация ще бъде попълнена, а Вие ще изберете само сумата, която да преведете – част от салдото или цялото.

7. Досега времето необходимо за захранване на сметката ми в Mintos е било в рамките на 1-2 работни дни. А на тази стъпка ще споделя скромните се резултати за 3 месеца на платформата и какви са настройките, които съм задал на филтрите за автоматично инвестиране.

Както виждате доходността на таблото е добра, особено като се има предвид и качеството на портфейла ми. За близо 100 дни само веднъж съм имал кредит, който стигна 60 дни и се активира гаранцията за обратно изкупуване.

За целия период портфейла е бил редовен, което ми прави добро впечатление, когато го сравнявам с доходността и качеството на портфейла постигнат от мен в Iuvo за близо 18 месеца.

А това са и настройките за авто-инвест. Както можете да видите настройките са опростени, тъй като нямам възможност и желание да избирам кредитите си.

Водещият ми мотив при авто-инвест са

1. Кредити с падеж до 12 месеца

2. Оригинатори с рейтинг от А до B

3. Лихвен процент от 10% до 14.9%

До момента не съм забелязал да са оставали повече от 3-4 евро по сметката, тъй като съм настроил автоматично да купувам дял между 10 и 13 евро от всеки кредит, който е наличен и отговаря на критериите.

Ще се радвам да получа отзиви, въпроси и предложения на [email protected] или 0882 882 559. Можете да се свържете с мен и във Фейсбук. Ако пък тепърва предстои да направите първите стъпки в p2p инвестирането и сте избрали Mintos, то може да използвате този линк за регистрация в Mintos и да получите бонус.

Споделете тази статия:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email