toggle menu
toggle menu

Консултации

Много добре известен виц за консултантската професия, който гласи: 


Костюмиран младеж се движел с модерната си кола из планината. Покрай пътя видял овчар и спрял.

- Аз съм ти най-важния човек в момента. Искаш ли да позная колко овце имаш, попитал младежът. Ако улуча ще ми дадеш една овца.

- Съгласен, отвърнал овчарят.

Младежът помислил малко, помислил и казал точния броя на овцете. Нямало как, трябвало да вземе една овца.

- Ако позная каква ти е професията ще ми върнеш ли животното, попитал овчарят.Младежът се съгласил.

- Като те гледам, казал овчарят, ти си консултант. Идваш без да съм те викал, казваш ми нещо, което перфектно знам и нищо не разбираш от работата ми, защото вместо овцата взе кучето. 


Каква е ролята на един консултант в наши дни?

-   Да знае всичко?

-   Да разбира от всичко?

-   Да помага бизнеса ви да спести пари?


Нищо от гореизброените. Ролята на един консултант е такава, че да успее да обработи и анализира информацията, която му подавате и да представи възможни алтернативи със съответните възможни последствия, като представи прозрачно наличната информация, с която е работил. Разбирате, че само по този начин Вие можете да вземете информирано решение.


Откъде идва негативното възприемане на професията наречена консултант? – Простият отговор е, че често се търси бърза облага или т.нар.комисион без оглед дългосрочният интерес на клиента. Точно поради тази причина сме готови във възложени ни казуси и предизвикателства за решаване да работим на база постигнати резултати, като предварително постигнем съгласие на какъв принцип да се определя възнаграждението, което ще получим. Единствено по този начин клиента получава гаранция, че основната негова цел се превръща и в основна и за нас и ще съществува единство между клиент и консултант.


Какво бихте загубили когато ни изпратите запитване на consult@geco.bg? Ние ще ви върнем отговор до 24 часа!

0888 87 02 77
Добрич, пл.Свобода 1, вх.Б, ет.4